010 737 1339

info@heisa.nl

Van Rijsoort Bending

Website voor één van ‘s werelds grootste buigers van metalen profielen, buizen en platen

Als je wel eens in een voetbalstadion, een concertzaal, parkeergarage of op een treinstation bent geweest, dan kan je de klok erop gelijk zetten dat je onbewust het werk van Van Rijsoort Bending bent tegengekomen. Van Rijsoort Bending buigt namelijk metalen profielen, buizen en platen die worden gebruikt in veel verschillende bouwwerken, constructies en kunstwerken over heel de wereld. En dat doen ze al meer dan 100 jaar!

Bekijk website

Werkzaamheden

Responsive websites
Optimalisatie & ondersteuning
WordPress maatwerk websites
Ontwerp & ontwikkeling
Teksten schrijven / copywriting

Online aanwezigheid

Om te groeien kan zo’n bedrijf van formaat niet zonder een goede positionering en een aansluitende online aanwezigheid. Het was daarom noodzakelijk om terug naar de kern te gaan, om Van Rijsoort Bending verder te helpen. Samen met een extern communicatiebureau zijn we een intensief traject ingestapt waarbij het merk ‘Van Rijsoort Bending’ opnieuw ontdekt werd. Hierbij waren wij verantwoordelijk voor de praktische, technische en visuele uitvoering van de website en de daarbij horende teksten.

Hoe gaat zo’n traject in zijn werk?

Omdat Van Rijsoort Bending door een externe partij geherpositioneerd werd, moesten we eerst het ‘nieuwe’ gevoel van Van Rijsoort Bending begrijpen. Gezamenlijk hebben we daarom een strategische marketingsessie gehouden om dit gevoel te begrijpen.

Tijd besparen door het maken van een geraamte

Om zo weinig mogelijk tijd te verspillen, maakten we een wireframe (geraamte van de website) om onze plannen voor de website mee te presenteren. Dit stelde ons in staat om voordat het design van de website werd besproken, eerst inhoudelijk de functionaliteiten van de website door te nemen. Bij het presenteren van dit geraamte, kwam naar voren welke menu-items en de daarbij horende inhoud er voor de website geschreven of herschreven moest worden.

Wat doen wij eigenlijk?

Zonder concrete voorbeelden aan te halen, werd het moeilijk om uit te leggen wat Van Rijsoort Bending doet. Met de ontwikkelde positionering in gedachten, hebben wij alle teksten van de oude website daarom kritisch bekeken en waar nodig herschreven. In combinatie met de juiste projectfoto’s, waarin duidelijk de toepassingen van de gebogen elementen zichtbaar waren, werden de diensten van Van Rijsoort Bending een stuk eenvoudiger om uit te leggen. En het werd voor de websitebezoeker ook tastbaarder om te zien in hoeveel bouwprojecten gebogen onderdelen een rol spelen. Missie volbracht. 

Vragen over dit project?

Bel 010 - 737 1339 of neem contact op